Advocaat nodig? Of toch niet?

Als je overweegt een advocaat in te schakelen, of je zit in een vervelende situatie die je niet 1-2-3- kunt oplossen… Neem eens de tijd om je gedachten op een rij te zetten. Pak pen en papier en kijk of je een rustige plek kunt vinden.

Vraag jezelf af waar je precies naar op zoek bent. Wat je nodig hebt. Schrijf op wat er in je op komt. En lees later terug wat je eigenlijk hebt opgeschreven. Of je nu gedoe hebt op je werk, met de buren of met de gemeente, conflicten kunnen behoorlijk stressvol zijn. Na een tijdje zie je vaak door de bomen het bos niet meer.

En rechtsbijstandverleners hebben vaak maar één antwoord op je vragen: een juridische procedure starten. Dat is jammer, want je conflict écht oplossen, vraagt om veel meer dan dat. Of veel minder – het is maar hoe je het bekijkt…

Mijn bedrijf heet The Mindful Lawyer. Ik ben jurist en gecertificeerd coach. Ik verleen rechtsbijstand. Ik adviseer. Ik bemiddel. Ik coach en begeleid. Ik help je je conflict op te lossen in 7 stappen. Mindful betekent: Met volle aandacht.

Mijn verhaal? Ooit werkte ik bij een van de grootste advocatenkantoren van Nederland en had ik een felbegeerde opleidingsplek bij de rechterlijke macht. Ik zocht naar manieren om voor ménsen te werken – niet voor regels.

Een aantal jaar geleden verhuisde ik met mijn gezin naar een boerderij in de prachtige Drentse natuur, waar ik me sterk mee verbonden voel. Als advocaat en rechter in opleiding leerde ik over ons rechtssysteem. Over hoe het recht werkt. In mijn nieuwe woonomgeving kon ik mijn hart de ruimte geven. Ik volgde een intensief opleidingstraject tot intuïtief coach. Ik leerde hoe ons energiesysteem werkt.

In The Mindful Lawyer combineer ik juridische kennis met intuïtieve ontwikkeling en mensbegeleiding. Zo ontstond een unieke manier van werken. Daarmee breng ik rust in lastige situaties. Oplossingen voordat gedoe begint. Tegelijkertijd ben ik scherp op de juridische inhoud.

Zit je met een probleem en wil je je conflict écht oplossen? Ik help je graag in 7 stappen.Ik gun je dat je stopt met jezelf vastzetten in de argumenten. Ik gun je dat je je hoofd uitzet en je hart aan. Begin met voelen wat je écht zou willen bereiken. Dat is stap 1 van het vinden van een echte oplossing.

Samen bepalen we wat nodig is om jouw grenzen te beschermen. Soms is dat een juridische procedure. Soms iets heel anders. Als je een probleem hebt dat je me graag wilt voorleggen, maak ik graag tijd voor een goed gesprek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *