Heartfulness

Verwikkeling is het tegenovergestelde van ontwikkeling.

Wat ik daarmee bedoel?

In een conflict verwikkeld zijn, is stressvol. Ingrijpende gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Hebben jij of de ander zich eenmaal uitgesproken, dan is er vaak maar weinig tijd om beslissingen te overdenken. Wat er gezegd of geschreven wordt, lijkt onomkeerbaar. Emoties worden sterker. Spanning stijgt.

Misschien is jouw conflict al een paar keer hoog opgelopen en moest je toen al terugvallen op een van de overlevingsmechanismen “run, freeze or fight”.

Bij stressvolle gebeurtenissen hebben we allemaal onze eigen strategie: vechten, vluchten of bevriezen. Ongemerkt kan een conflict veel meer met je doen dan je van te voren dacht. Terwijl je je had voorgenomen om er geen big deal van te maken, zie je jezelf ineens met bonzend hart aan de keukentafel zitten om een e-mail te openen of laat wat er gezegd is je ‘s nachts terwijl je in bed ligt niet meer los.

En hoe krijg je dan weer grip op de situatie?

De manier waarop je met je conflict omgaat vertelt veel over je. Wat doe je met die informatie? Daarin ligt de eerste aanwijzing naar de oplossing.

Als het conflict veel van je vraagt, is het lastig je balans weer te vinden en weer af te stemmen op je innerlijke stem. Toch is dat waar het uiteindelijk om gaat als je los wilt komen uit je ingewikkelde situatie: heartfulness.

Heartfulness betekent in verbinding staan met je eigen natuur. Dan kun je luisteren naar je hart. Je eigen wijsheid kan je nog wel eens verrassende inzichten geven voor het oplossen van je conflict. Hoe sta jij in contact met je eigen wijsheid? Als je kunt vertrouwen op jezelf, sta je steviger in je relaties met anderen.

Ik help je je ont-wikkelen. Ik help je op weg naar heartfulness. Naar grip op je conflict.

Hoe ik precies te werk ga? Tot nu toe was voor mij nog geen conflict hetzelfde. In een volgende blog vertel ik je over een conflict waarin ik een tijdje geleden gevraagd ben om te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *